Naš nacionalni Dan: Humanitarna diplomatija i kultura.

Beograd, 22. juni
Druge godine zaredom, praznik Svetog Jovana Krstitelja, Sveca Suverenog Malteškog Reda, obeležen je u kontekstu humanitarne diplomatije i kulture.

Iako je sasvim jasno da je naša misija u korist onima kojima je najpotrebnija u svetu, a posebno u 120 zemalja u kojima smo prisutni, ponekad se zaboravlja na to da naša istorija od skoro 1000 godina obuhvata i kulturu. I tako, po drugi put zaredom, u živopisnom ambijentu Narodnog pozorišta u Beogradu, odigrala se slavna Opera Đuzepea Verdija “Rigoletto”, sa gostujućim svetskim operskim zvezdama, baritonom Alberto Gazale i sopranom Elena Mosuc.

U Narodnom pozorištu, u prisustvu od 550 ljudi i verskih, diplomatskih i kulturnih vlasti, Ambasador Alberto di Luka je preneo pozdrave

Zamene u Ambasadi

Beograd , maj

Ovog meseca gospodin Albert Bouffier je napustio svoju dužnost na mestu sekretara Ambasade u Beogradu. Posle dve godine aktivne posvećenosti, za koju Ambasador di Luka mu izražava duboku zahvalnost, Bouffier je odustao od svoje diplomatske dužnosti zbog velikih poslovnih i porodičnih obaveza. Na njegovo mesto dolazi g.din Luca Marzocco koji već neko vreme sarađuje na humanitarnim aktivnostima promovisanih od strane Ambasade u Republici Srbiji.

Svečano Veče humanitarne diplomatije i kulture sa Operom RIGOLETTO u Narodnom Pozorištu u Beogradu

locandina-rigoletto-Make-a-WISH
Povodom Nacionalnog Dana Suverenog Malteškog Reda, Ambasada u Republici Srbiji, predstavlja veče humanitarne diplomatije i kulture sa Operom Rigoleto od Đuzepe Verdia u prestižnom Narodnom Pozorištu u Beogradu u sredu 22. juna, 2016. godine. Specijalni gosti večeri su bariton Alberto Gazale i sopran Elena Mosuc.

Možete kupiti
RIGOLETTO GOLD za 250 €:
Pristup pozorištu i rezervisano sedište u prvim redovima u parteru.
Screenshot 2016-05-16 18.24.14

RIGOLETTO PLATINUM za 1.000 €:
Pristup pozorištu, rezervisano mesto na prvoj galeriji – pored najviših političkih, verskih i diplomatskih predstavnika zemlje – mali bife nakon predstave, i upoznavanje u foajeu sa baritonom Alberto Gazale i sopranom Elena Mosuc.
Screenshot 2016-05-17 10.16.31

Potpuni iznosi, od 250 €, kao i od 1.000 €, ići će za podršku projekta “Make a WISH to the Sovereign Order of Malta” upućeno deci i mladima sa invaliditetom smeštenim u centrima Sremčica i Izvor u Srbiji.
Za kupovinu karata pišite na embassy@orderofmalta.org.rs

Humanitarna diplomatija i kultura za narednu godišnju proslavu Nacionalnog dana Malteškog Reda

Beograd, Narodno Pozorište

Humanitarna misija Suverenog Malteškog Reda, u svojih skoro hiljadu godina istorije, se približila i kulturi.
I zato, tim povodom, za drugu godinu zaredom, Ambasada Suverenog Malteškog Reda u Republici Srbiji organizovaće svoju tradicionalnu godišnju proslavu – Zvanična prilika da primi državne institucionalne, političke, verske i akademske vlasti kao i predstavnike diplomatskog kora akreditovani u Beogradu – u Narodnom Pozorištu u Beogradu.

“Make a WISH”, brza pomoć!

Izvor, 5. maj

U okviru projekta ” Make a WISH to the Sovereign Order of Malta”, organizovan i ove godine od strane Ambasade Malteškog Reda u Republici Srbiji, pristigla je velika količina želja. Neki zahtevi su korisni, neki potrebni a neki pak urgentni.

Nastavlja se “Make a WISH” 2016…

Sremčica, april

Glavna izmena 2016. izdanja projekta “Make a WISH to the Sovereign Order of Malta“ je da se pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija, čim mogućnosti to dozvoljavaju, bez čekanja na završnu svečanost uručenja želja.