Vesti

„A hot meal in a cold Winter“: proslava!

04/03/2019

Krajem februara direktorka Prihvatilišta za decu Danije Stajković posetila je ambasadu Suverenog Malteškog reda u Beogradu sa šestoro dece koji su korisnici Centra.

Želeli su lično da zahvale ambasadoru Albertu di Luki na pruženoj pomoći tokom zime 2018/2019 u okviru projekta ambasade „A hot meal in a cold Winter“ koji je i ove godine omogućen zahvaljujući dobrotvotnoj večeri koju su organizovali supružnici Ruđeri u Saint Paul de Vence  u Francuskoj. Osim prehrambenih proizvoda, predstavljena je i potreba da se pomogne djeci sa izvesnom količinom proizvoda za ličnu higijenu.

Tokom srdačnog susreta direktorka Centra obavestila je Malteški red o novom sedištu Prihvatilišta za decu koje je sagrađeno sa proširenim kapacitetima i na koji su čekali već godinama.

Novi objekat je sagrađen po najvišim standardima i zauzima površinu od 1.700 metara kvadratnih., jedan je od najmodernijih na Balkanu i po svim uslovima može da se poredi sa svim institucijama ovog tipa u zemljama Evropske unije. Do sada je podršku u  Prihvatilištu dobijalo, na godišnjem nivou, od 400 do 600 dece, uzrasta od 7 do 18 godina a sada će novi prostor moći da primi više od 1.000 dece.

Otvaranje novog objekta, kao i 61. rodjendan Prihvatilišta, proslavljeni su uz sadnju stabla i rođendansku tortu, kao što je i prikladno za jednu tako važnu proslavu (vidi sliku).