Vesti

Ceremonija uručenja odlikovanja

28/04/2023

Ceremonija dodele Ordena komandanta Pro merito Melitensi ambasadoru Serđu Pjaciju, generalnom sekretaru Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM https://www.pam.int ), održana je u čarobnom okruženju Vile Magistrale na brdu Aventino u Rimu.

Ambasador Stefano Ronka, ambasador Suverenog Malteškog reda u Italiji kao i diplomatski savetnik Nj.E. Velikog kancelara i generalni sekretar za spoljne poslove Suverenog Malteškog reda, uručio je povelju i Orden komandanta ambasadoru Serđu Pjaciju.

Ceremoniji su prisustvovali Predsednik emeritus PAM-a, Frančesko Amoruzo, kao i stalni predstavnik Suverenog Malteškog reda pri PAM-u i ambasador u Republici Srbiji Alberto di Luka.

Nakon svečane ceremonije, ambasador Pjaci, zajedno sa Predsednikom emeritusom Frančeskom Amoruzom i ambasadorom Albertom di Lukom, išao je u obilazak Vile Magistrale i crkve Sv. Marije na Aventinu, dragocenog umetničkog blaga, koja je jedini arhitektonski primer renomiranog umetnika i gravera Đovanija Batiste Piranezija (1720-1778).
Kuriozitet: Vila Magistrale privlači posetioce iz svih krajeva sveta koji dolaze na brdo Aventino da bace pogled kroz čuvenu „ključaonicu“ koja uokviruje kupolu bazilike Svetog Petra.