Vesti

Dobrotvorna gala večera u Provansi povodom projekta „Topli obrok za hladne zimske dane“

03/01/2019

Nova godina 2019

Solidarnost podrazumeva da se ne zaborave drugi dok se proslavlja dolazak Nove godine.

I u 2019. godini ambasada Suverenog Malteškog reda u Srbiji će kroz svoj projekat „Topli obrok za hladne zimske dane“ pružiti pomoć Prihvatilištu za decu u Beogradu.

Ambasador Alberto di Luca i prof. Nenad Prokić obećali su, proteklog oktobra, direktorki Prihvatilišta Danijeli Stajković da će „donirati“ ovu zimu „malo manje hladnu“, i više toplih obroka za decu – korisnike centra ove dobrotvorne ustanove.

Prihvatilište za decu več 60 godina pruža pomoć najosetljivijim i najugroženijim kategorijama mlade dece koja dolaze iz cele Srbije. To su deca starosti od 7 do 18 godina, deca bez porodice i doma, često žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, u nekim slučajevima čak i žrtve trgovine ljudima.

Suštinski momenat za ovaj projekat predstavljala je novogodišnja donatorska gala večera koju su organizovali supružnici Ruđeri, po treći put – i ovog puta u Sen Pol d‘Vansu u Francuskoj – uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja iz Francuske, Velike Britanije, Italije, Monaka, Nemačke i Švajcarske. U toku večeri, gosti su izrazili svoje divljenje čuvenoj operskoj sopranistkinji Kler Kulen (već dva nastupa  imala je u Narodnom pozorištu u Beogradu povodom proslave našeg praznika Sv. Jovana Krstitelja) koja je maestralno izvela dela Šuberta, J. S. Baha, Johanesa Bramsa, Georga Fridriha Hendla i Đuzepea Verdija uz pratnju mladog, talentovanog violončeliste Aksela Pojagija.

Zahvaljujući Luiđiju i Ulriki Ruđeri kao i velikodušnosti prisutnih – bili tu stvarno ili virtuelno – moći ćemo da pružamo pomoć Prihvatilištu do proleća sledeće godine.

Želimo srećnu Novu godinu deci iz Prihvatilišta kao i svim velikodušnim ljudima koji podržavaju naše humanitarne aktivnosti!