Vesti

“Globalni Fond za Zaboravljene Ljude” za “Make a WISH”

30/09/2016

Izvor, 28. septembar, 2016

Ambasada u Beogradu je primila veliki broj „Želja“ od strane doma za devojke ometene u razvoju Manastira Svete Petke Izvosrke, SPC, kao i od strane Ustanove za decu i mlade ometene u razvoju Sremcica.

dsc00315schermata-2016-09-28-alle-17-34-04Jedan od najinteresantnijih zahteva je bio taj za mašine za pranje i sušenje veša.

Iz Izvora je izražena velika potreba za industrijskim mašinama za pranje i sušenje veša koje podnose konstantnu upotrebu, za često pranje donjeg rublja i posteljine kao i brzog sušenja zbog balkanske klime.

Ispunjenje ove važne Želje je omogućeno zahvaljujući Globalnom Fondu za Zaboravljene Ljude (http://www.forgottenpeople.org).

Ambasador Alberto di Luka, u pratnji direktora projekta Make a WISH Prof. dr Nenad Prokić, povodom zvanične predaje mašina, predstavio je Mati Glikeriji – igumaniji koja rukovodi centrom gde su smeštene devojke sa ogromnom količinom ljubavi i posvećenosti – kako Globalni Fond za Zaboravljene Ljude radi u svetu.

Mati Glikerije je izrazila veliku zahvalnost Globalnom Fondu za Zaboravljene Ljude, kao i celom Suverenom Malteškom Redu, uz reči: „Bog uvek vraća onima koji daju!“.

Sledeći put, nakon završetka procedura za registraciju, održaće se zvanična isporuke Ambulantnog vozila.