Vesti

Goran Petrović, zamenik direktora Generalne direkcije za bilateralu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, izrazio želju posete Velikog Majstora i Velikog kancelara Malteškog Reda

03/03/2014

Beograd , 28. februar 2014

28. februara , u posebno prijateljskoj atmosferi , Ambasador Alberto di Luka sastao se sa zamenikom direktora Generalne direkcije za bilateralu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Ambasadorom Goranom Petrovićem, u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu .

Tokom srdačnog susreta razgovarano je o raznim pitanjima u vezi već uspostavljenim odličnim odnosima između Malteškog reda i Srbije.
Ambasador di Luka i Ambasador Petrović razgovarali su o tekućim aktivnostima i budućim projektima bilateralne saradnje nakon nedavno potpisanog Sporazuma o humanitarnoj saradnji koji olakšava procedure višestrukih inicijativa Ambasade Reda u Srbiji.
Među ostalim temama, bila je i izažena uzajamna želja za potpisivanjem Sporazuma o poštanskoj saradnji i važnost razvijanja obostrane saradnje u svim oblastima. Pored toga, zamenik direktora Petrović izrazio je Ambasadoru di Luki želju o definisanju datuma za posetu Velikog Majstora i Velikog kancelara.