Vesti

Humanitarna diplomatija i kultura za narednu godišnju proslavu Nacionalnog dana Malteškog Reda

12/05/2016

Beograd, Narodno Pozorište

Humanitarna misija Suverenog Malteškog Reda, u svojih skoro hiljadu godina istorije, se približila i kulturi.
I zato, tim povodom, za drugu godinu zaredom, Ambasada Suverenog Malteškog Reda u Republici Srbiji organizovaće svoju tradicionalnu godišnju proslavu – Zvanična prilika da primi državne institucionalne, političke, verske i akademske vlasti kao i predstavnike diplomatskog kora akreditovani u Beogradu – u Narodnom Pozorištu u Beogradu.
U sredu, 22. juna, na prestižnoj sceni istorijskog Pozorišta, poznati umetnici sopran Elena Mosuk i bariton Alberto Gazale, izvešće Operu “Rigoleto” od Đuzepe Verdija.
Umetnički direktor pozorišta, maestro Dejan Savić, iskoristio je ovu priliku da ukljući u program pozorišta dva poznata svetska izvođača i, istovremeno, kombinuje događaj sa konkretnom saradnjom sa humanitarnim i socijalnim inicijativama Malteškog Reda u Srbiji.DSC00030
Maestro Savić i Ambasador Alberto di Luka složili su se da deo prikupljenih sredstava od prodaje ulaznica bude odvojen za podršku projekta „Make a WISH to the Sovereign Order of Malta” za decu i mlade sa mentalnim i fizičkim invaliditetom smešteni u centrima Sremčica i Izvor.