Vesti

Ispunila se jedna velika ŽELJA

19/04/2018

Niš, 18. april 2018.

Jedna velika „ŽELJA“ se ispunila u Nišu zahvaljujući saradnji ambasade Suverenog Malteškog reda u Beogradu i vlade Tajvana.

Sandra, jedna lepa i vesela dvanaestogodišnja devojčica, već u drugoj nedelji života dobila je virusnu infekciju koja je, nažalost, prouzrokovala retku bolest.

Sandra sa roditeljima, levo: Prof. Dragan Stefanović i ambasador di Luka, desno: ambasador Čang

Sandrini roditelji su uputili ambasadi Malteškog reda u Beogradu pismo sa „ŽELJOM“ da se pronađe neko ko će finansirati velike troškove specifičnih i neodložnih hirurških intervencija. Bila je neophodna stručna pomoć hirurga ortopeda sa međunarodnom reputacijom Prof. dr Milorada Mitkovića kako bi se blagovremeno intervenisalo u skladu sa fazama rasta devojčice, kao i njene desne noge, a da ne mora da se čeka na slobodan termin u državnim bolnicama.
Dragocena saradnja između Malteškog reda i vlade Tajvana, uvek velikodušna u suočavanju sa sličnim problemima, je omogućila da se ostvari ova „ŽELJA“ koja je u očima i srcima roditelja izgledala neostvariva.

Ambasador Alberto di Luka i ambasador Endrju Čang, predstavnik Tajvana u Budimpešti (uvek predusretljiv i spreman da odgovori na potrebe humanitarnog karaktera ambasade Malteškog reda u Beogradu), danas su vratili širok osmeh na lice male Sandre uz iskrenu zahvalnost mame i tate.

Osim diplomata, na maloj ali značajnoj ceremoniji u bolnici „Sava Surgery“ u Nišu, prisustvovali su i direktor projekta „Make a WISH“ Prof. Nenad Prokić, pomoćnik gradonačelnika Niša Prof. Nebojša Ranđelović, direktor Opšte bolnice „Sava Surgery“ u Nišu Dr. Dragan Stefanović zajedno sa osobljem bolnice koje od samog početka pruža maloj Sandri profesionalnu i ljudsku podršku, i koja sada sa novom nadom i poverenjem gleda na budućnost.