Vesti

Iz Kneževine Monaka velika pomoć projektu "Make a Wish"

20/06/2015

Monte Karlo, 19. juni
U atmosferi prijateljstva i solidarnosti, na prelepoj terasi na moru, uz divnim melodijama poznatih umetnika, održana je u restoranu TWIGA u Monte Karlu, dobrotvorna večera povodom projekta „Make a Wish“ od strane Ambasade Suverenog Malteškog Reda u Beogradu, u korist srpskih devojčica i dečaka poplavljenih područja.
Dobrotvornom događaju – u organizaciji NJ.K.V. Princa Mihaila od Jugoslavije i preduzetnika Flavio Briatore (Billionaire grupa) i Luca Marzocco (Satri grupe i Marzocco grupa), zajedno sa njihovim suprugama Elisabetta i Sarah – prisustvovalo je više od 148 ličnosti iz Srbije, Monaka, Italije i Francuske.
Princ Albert II od Monaka i Veliki kancelar Malteškog Reda, Albreht fon Boeselager, poslali su poruke zahvalnosti i dobre želje za uspeh inicijative.
Ambasador Malteškog Reda u Srbiji, Alberto di Luka, i njegova supruga Emanuela, zajedno sa promoterima, pružili su dobrodošlicu uvaženim gostima: Predstavnicima Kraljevske porodice, NJ.K.V Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina od Srbije, posebno došli za tu priliku iz Beograda; Nj.E. Mons. Stanislav Hočevar, Nadbiskup Beograda i predsednik Episkopalne konferencije Srbije, takođe stigao iz Beograda; Ambasador Reda u Republici Malti, Umberto Di Capua i njegova supruga Marinella; Vitez milosti i predanosti Reda – i 17 godina predsednik COM.IT.ES u Monaku – Grof Niccolo di Chiusano; Marco Casiraghi, direktor ENGECO, sa suprugom Cecilia; Stelios Haji-Joannou, predsednik Easyjet Airways; odsutni ali veliki podržitelji projekta, Gerard Cohen, izvršni direktor HSBC Monako, Sir Philippe Green, predsednik Arcadia grupe i Alberto Hazan, predsednik Radio Monte Carlo koji, između ostalog, pokrenuo prikupljanje sredstava za projekat kroz web sajt www.radiomontecarlo.net.
Princ Mihailo je predstavio gostima modalitete projekta: Komisija projekta, pod pokroviteljstvom NJ.K.V Prestolonaslednika Aleksandra II, će odabrati među 1793 ŽELJA koje su poslate Ambasadi s, one koje će biti uručene tokom svečane ceremonije u Srbiji, 13. oktobra, na praznik Svetog Gerarda, osnivača Suverenog Malteškog reda 1048.
Sledi govor Princa Mihaila, zatim govori zahvalnosti Prestolonaslednika Aleksandra II i Ambasadora di Luke.
Vidimo se sledeće godine!

Vaše Ekselencije,
Dame i gospodo,
Dragi prijatelji,
Moja supruga i ja smo veoma srećni što se nalazimo ovde sa vama večeras, na “Make a Wish to the Order of Malta” dobrotvornoj manifestaciji namenjenoj deci koja žive u poplavljenim područjima Srbije.
Moja zemlja se i dalje bori da ukloni sve posledice prošlogodišnje ogromne prirodne katastrofe.
Moja supruga i ja smo veoma ganuti predivnom inicijativom Suverenog Malteškog Reda koja će doneti radost srpskoj deci iz poplavljenih područja.
Ispunjavajući njihove želje, činite srećnije živote ove dece i vraćate im veru u solidarnost.
Puno mi je srce kada vidim do koje mere je ovaj projekat privukao tako veliku pažnju i veoma sam ponosan da bude član njegove komisije.
Želim da izrazim svoju najdublju zahvalnost svim organizatorima projekta “Make a Wish to the Order of Malta”, svim ljudima dobre volje koji su se okupili da pomognu deci Srbije, a posebno Nj.E. Ambasadoru di Luki za svoju duboku posvećenost prema onima koji pate u Srbiji.
Radujem se na završnoj svečanosti projekta, koja će se održati u Beogradu ovog oktobra.