Vesti

Još jedan mali korak za nas ali veliki za Sandru!

09/11/2017

Niš, 8.novembar

Čak više od sreće i zahvalnosti, oči male Sandre i njenih roditelja odavale su iznenađenje što je jedna ŽELJA, tačnije jedan san postao stvarnost.

Srdačan doček upriličen za Ambasadore Suverenog Malteškog reda (u Beogradu) i vlade Republike Kine (Taijvana) sa predstavništvom u Budimpešti od strane zamenika gradonačelnika Niša, profesora Nebojše Ranđelovića
Srdačan doček upriličen za Ambasadore Suverenog Malteškog reda (u Beogradu) i vlade Republike Kine (Taijvana) sa predstavništvom u Budimpešti od strane zamenika gradonačelnika Niša, profesora Nebojše Ranđelovića

U drugoj nedelji života, Sandra je dobila virusnu infekciju koja je prerasla u surovu i retku bolest.
Od tada je devojčica imala nekoliko operacija ali ona najteža treba da se obavi u klinički određeno vreme a ne u vreme kada bi državne strukture raspolagale slobodnim terminima.
Stoga je bilo nužno obratiti se privatnoj bolnici u kojoj će se pravovremeno izvršiti ova kompleksna i skupocena operacija.
Ambasador Alberto di Luka, uzdajući se u solidarnost i senzibilitet vlade Tajvana – sa kojom smo već sarađivali u 2015. i 2016. godini tokom kojih su pružili podršku prethodnim humanitarnim projektima “Make a WISH” – ponovo se obratio prijateljima iz Tajvana. Tako su danas, u Nišu,u prisustvu ambasadora Endrjua Čanga koji je došao iz Budimpešte, potvrdili da će dati znatan doprinos ( odlučujuću podršku) da se obavi delikatna hirurška operacija.

Direktor bolnice "Sava Surgery" u Nišu, dr. Dragan Stefanovic, dok uručuje zlatnik Nj.E. Ambasadoru Endrju Čangu
Direktor bolnice „Sava Surgery“ u Nišu, dr. Dragan Stefanovic, dok uručuje zlatnik Nj.E. Ambasadoru Endrju Čangu
Doktorka iz bolnice Sava Surgery u Nišu dok opisuje tok Sandrine bolesti. Na slici sa desne strane je Sandrina mama
(od Sandrinih roditelja smo dobili dozvolu za slikanje)

Prilikom susreta sa Sandrom u klinici “Sava Surgery” u Nišu, u srca svih prisutnih utisnuo se njen blistavi osmeh. Ambasada Suverenog Malteškog reda u Beogradu – sa Ambasadorom di Lukom i direktorom Projekta “Make a WISH”, profesorom Nenadom Prokićem – i delegacija Republike Kine (Tajvan), sa Ambasadorom Endrjuom Čangom i njegovom suprugom Rebekom Čang Šeng, kao i njihove dve saradnice iz predstavništva, gđa Ana Ho i gđica Anđela Tung, upućuju Sandri najlepše čestitke.

Na slici iznad: Radostan Sandrin osmeh koja sedi izmedju Nj.E. Ambasadora Alberta di Luke i Nj.E. Ambasadora Endrju Čanga (od Sandrinih roditelja smo dobili dozvolu za slikanje)