Vesti

Još jedna „Make a WISH“ u jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji

23/08/2023

Bela Palanka, avgust 2023

Ambasada Suverenog Malteškog reda u Beogradu, u okviru svoje humanitarne misije, već godinama „osluškuje“ potrebe mladih i starijih ljudi koji se suočavaju sa teškim životnim situacijama. Kroz višegodišnji projekat „Make a WISH to the Order of Malta“ uvek smo se trudili da ispunimo što više ovih želja.

Nije bilo drugačije ni ovog puta, kada je stigao zahtev iz Bele Palanke, najsiromašnije opštine u Srbiji. Bela Palanka je grad sa istorijom koja seže 2300 godina unazad, datirajući još od vremena Rimskog Carstva.

Iz Bele Palanke pristigala je ŽELjA za kompletnim stomatološkim radnim mestom opremljenim svim neophodnim instrumentima, dva sterilizatora i uređajem za zaustavljanje krvarenja prilikom stomatoloških intervencija, koji su već instalirani u Domu zdravlja u tom gradu.

Ambasada, u saradnji sa našim partnerom LDS Charities Serbia – posebno zahvaljujući bračnom paru Čedu i Dženifer Grifits – kao i uz podršku Predsednika Udruženja Make a Wish Donations, Aleksandra Hangimane, ispunila je ovu ŽELjU obezbedivši traženu stomatološku stolicu.

Svečanost primopredaje se odigrala u prisustvu gradonačelnika Bele Palanke, gospodina Gorana Miljkovića, koji je tokom prijema iskazao iskrenu zahvalnost grada na donaciji. Primopredaji stolice i pripadajuće opreme, prisustvovao je i Direktor Doma zdravlja u Beloj Palanci, Dr. Vencislav Rangelov, koji je izjavio da „oprema, pored svog značaja za Dom zdravlja, ima još veći značaj za pružanje visokokvalitetnih stomatoloških usluga našim korisnicima i istovremeno će olakšati rad osoblja“.

Ovo je druga ŽELjA koju je Ambasada Malteškog reda obezbedila Beloj Palanci, dok se prethodna odnosi na donaciju knjiga školskoj biblioteci pre dve godine.