Vesti

Još jedna ŽELJA

30/10/2019

Srbija – Milano (Italija), 29. oktobar

Monzino centar za kardiologiju koji se nalazi u Italiji je jedna izuzetna bolnica od međunarodog značaja. Kako zbog svog medicinskog osoblja  a i medicinske opreme, Monzio je odredište za ljude kojima je potrebna vodeća svetska nega.

U drugim bolnicama neke specifične bolesti se tretiraju uz potpuno drugačije metode intervencije.  Takav je slučaj sa vrlo složenim slučajevima koje zahtevaju operaciju na otvorenom srcu, koja se, međutim, može izvesti neinvazivnim metodama uz očiglednu prednost kvalitetnijeg postoperativnog oporavka.

Jednako je relevantan i izbor, ukoliko je potreban, srčanog zaliska koji će biti zamenjen na pacijentu, a  tehnologija dostupna u Monzinu na ovom polju nalazi se na najboljem svetskom nivou.

U našu ambasadu u Beogradu, u avgustu je pristigla ŽELJA za jednom ovakvom kompleksnom operacijom. Kontaktirali smo Monzino bolnicu, dobili potvrdu kako se može intervenisati na najbolji način i najmanje traumatičan i ubrzo je zakazana operacija.

Pacijent je odličnog zdravlja, vratio se u Srbiju i iskreno se zahvaljuje celom lekarskom timu pod vođstvom profesora Antonija Bartorelija i ing. Maura Melisa, izvršnog direktora Kardiološkog centra u Monzinu.