Vesti

Make a WISH to the Sovereign Order of Malta 2016

15/03/2016

Srbija, 15. mart – 15. decembar 2016

Ambasada Suverenog Malteškog Reda u Beogradu, s obzirom na briljantnim rezultatima postignutih u 2015., odlučila je da ponovi u 2016. akciju „Make a WISH to the Sovereign Order of Malta” posvećenu srpskoj deci i mladima.
Među novitetima u drugom izdanju razlikovaće se način podrške projekta: prikupljanje sredstava neće se samo osnovati na ishod dobrotvorne večere, poput one organizovane sa velikim uspehom prošlog juna 2015. u Monte Karlu, već će se aktivirati mreža solidarnosti na osnovu senzibiliteta privatnih i institucionalnih donatora iz različitih zemalja među kojima, osim Srbije, Francuska, Italija, Kneževina Monako, Tajvan i Mađarska.
Uslovi učešća će zahtevati, kao u 2015., da se pisma sa željama mladih učesnika upute Ambasadi Reda. Ovog puta izbor neće biti „geografskog“ karaktera i vezan za jednu okolnost kao što je bilo u prošlom izdanju za tragične poplave 2014., nego usmeren ka siročadi, posebno onih ometanih u razvoju, sa fizičkim i / ili mentalnim invaliditetom, kojima je potrebna medicinska nega i psihološka podrška.
Odabrane su dve ustanove: Sremčica i Izvor.
Pravilnik zahteva da deca i mladi sami napišu pisma sa njihovim željama, i ukoliko njihovo zdravlje to ne dozvoljava, biće prihvaćena pisma napisana u njihovo ime od strane tutora ili direktora ustanove.
Ambasada će uzeti u obzir ne samo pojedine želje već i grupne želje.
Prikupljanje pisama je sada pokrenuto i trajaće do 15. aprila 2016. godine.
Organizatori su već pokrenuli prikupljanje sredstava od donatora za ciljem da se ispuni što veći broj želja.
Za razliku od prethodnih svečanosti prvog izdanja – oktobra 2015. u Ljigu i Šidu – za 2016. izdanje isporuke želja će se organizovati tokom cele godine u zavisnosti od prikupljenih donacija. Odluka je doneta zajedno sa rukovodiocima ustanova Sremčice i Izvora, i time izbegli nepotrebno čekanje i brže ostvarenje želja korisnika ustanova.