Vesti

Make a Wish to the Sovereign Order of Malta

09/09/2015

Beograd, 9. septembar 2015

U utorak, 13. oktobra, održaće se zvanična ceremonija predaja želja, kao završetak humanitarnog projekta pokrenutog 2014. godine od strane Ambasade Suverenog Malteškog Reda u Srbiji.
Iz logističkih razloga, koji se odnose na udaljenost gradova pogođenim poplavama u maju 2014. godine, doneta je odluka da se ceremonija održi između Šida i Ljiga.
Od 3.500 pisama dece ih osnovnih škola sa njihovim željama dospelih našoj Ambasadi u Beogradu, odabrano je oko 1500 koja će biti ispunjena.
Zvaničnu „isporuku“ 1.500 želja su omogućili, veliki uspeh dobrotvorne večere koja se održala, 19. juna, u Twiga restoranu u Monte Karlu (članak na drugoj stranici našeg sajta) i dragocena podrška prijatelja iz Ministarstva inostranih poslova Taipeia koji, kroz njihovo predstavništvo u Mađarskoj, su potvrdili pre dva dana Ambasadi donaciju za 65 bicikala, 2 invalidska kolica i 300 stolica i stolova za mlade učenike.
Zahvaljujemo se od srca organizatorima dobrotvorne večere u Kneževini Monako – NJ.KV Princu Mihailu od Jugoslavije, Flaviu Briatore i Luki Marzocco – i njihovim uglednim gostima, kao i Vladi Taipeia, koja je još jednom, dokazala svoju dostupnost za solidarnost i saradnju sa humanitarnim aktivnostima Suverenog Malteškog Reda.