Vesti

Make A WISH

22/11/2019

Milano, 21. novembar 2019

U junu 2015. godine upriličena je u Kneževini Monako prva Dobrotvorna večera u korist projekta “Make a WISH” (“Poželi ŽELJU”). Bila je to uspešna akcija kako zbog prisustva velikog broja učesnika tako i po količini prikupljenih sredstava.

Četiri godine kasnije, u iščekivanju značajnih finansijskih obaveza kako bismo ispunili sve više pristiglih ŽELJA, ambasada Suverenog Malteškog reda je odlučila da organizuje drugu Dobrotvornu večeru, ovog puta u Milanu. Ideja je izložena novom delegatu za Lombardiju Niccolò-u d’Aquino di Caramanico-u. Ubrzo je bila srdačno prihvaćena i organizaciona mašina je pokrenuta pod maestralnim vođstvom našeg Sekretara ambasade Mauro-m Torre-m.

Postojao je cilj: 150 gostiju. I bio je značajno prevaziđen: 292 osobe fizički prisutne i 16 „virtualnih“! Važan uspeh za ljude u Srbiji koji su računali na ovo dobrotvorno veče. 

Odličnom rezultatu doprinela je tiha aukcija održana tokom večere. Predmeti na aukciji su bili veoma zanimljivi, i da napomenemo samo neke, među kojima je i svetska premijera jednog od najnovijih satova koji je dizajnirao gospodin Gerald Genta. U toku večeri, u hotelu Four Seasons, stavljen je na aukciju model Maestro od Maison Gerald Charles (www.geraldcharles.com) u ograničenoj seriji od 252 komada gde je imao svoju predpremijeru dok će se u slobodnoj prodaji pojaviti od 1. decembra 2019. godine. Napravljena je ekskluzivna personalizacija modela sa gravurom “Make a WISH” na poleđini, s namerom da bude jedinstven i neponovljiv.

Među satovima našao se zidni model marke Maison Hublot (hublot.com) u elegantnoj Rimowa torbi. U ponudi je takođe bio i ekskluzivni boravak u Villa Eden di Merano (Villa-Eden.com): hotel sa pet zvezdica posvećen ličnoj nezi i blagostanju, dugmići za manžetne Audemars Piguet (Audemarspiguet.com), Glok-ova slika i diptih od Manou-a, znatne količine boca finih vina u veličinama Magnum i Jeroboam koje je obezbedila vinarija Enoteca Longo (Enotecalongo.it) i da ne zaboravimo Carré od de Wan-a sa grbom Malteškog reda, u ograničenom izdanju. Tu su naravno bili i potpisani dresovi fudbalera Ibrahimovića i Lukaku-a koje je obezbedio sportski menadžer Mino Raiola, zatim večere u hotelu Four Seasons kao i u japanskom restoranu Hana u Milanu, marame, telefoni Samsung kao i mnogi drugi predmeti.

U toku večere, ambasador Alberto di Luca i delegat Niccolò D’Aquino zahvalili su se prisutnima kao i sponzorima (Porfolio Consulting, Serfid, Lombard Odier, T. Roweprice, MFS e Investec) a posebno dvema osobama: profesoru Antonio Bartorelli-ju, direktoru Interventne kardiološke operativne jedinice Kardiološkog centra u Monzino-u gde je nedavno operisan jedan pacijent iz Beograda koji je poslao našoj ambasadi zahtev za veoma “kompleksnu” ŽELJU, i kanadskom sopranu Claire Coolen koja je u poslednje tri godine gostovala na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu povodom proslave našeg Nacionalnog dana.

Mnogi gosti bili su u prilici da dobiju svoje fotografije napravljene aparatom internacionalnog fotografa Orazio-a Truglio-a.

Sa izuzetnim rezultatima postignutim u toku večere biće podržane izvesne inicijative od strane Delegacije Suverenog Malteškog reda  za Lombardiju a pre svega bićemo u mogućnosti da ispunimo ŽELJE dece u Srbiji kojima je potrebna posebna nega kao i ŽELJE Centra Sv.Petka u Izvoru koji vodi brigu o 92 ženske osobe sa psiho-fizičkim smetnjama.

U prelepom okruženju hotela Four Seasons, dekorisanog za ovaj događaj, tri stotine gostiju je uzelo učešće na prvoj milanskoj Dobrotvornoj večeri u korist projekta ambasade Make A WISH i Delegacije za Lombardiju Suverenog Malteškog reda.
Ambasador di Luka uručio je  Carré od de Wan-a sa grbom Malteškog reda profesoru Antonio-ju Bartorelli-ju, šefu Interventne kardiološke operativne jedinice Kardiološkog centra u Monzino-ukao simboličan gest zahvalnosti povodom nedavne operacije jednog pacijenta iz Srbije koji nam je uputio svoju „ŽELJU“.
Aperitiv dobrodošlice za goste.
Među prisutnima na Dobrotvornoj večeri, ambasador Malteškog reda u Kneževini Monako Nj.E. Umberto Di Capua sa suprugom  Marinella-om.
Sekretar naše ambasade Mauro Torre, izuzetan organizator Dobrotvorne večere, sa suprugom Maria Luisa-om.
Kanadski sopran Claire Coolen – već tri godine na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu povodom proslave našeg Nacionalnog dana – dobila je gromoglasan aplauz u znak zahvalnosti.
U toku večere održana je “tiha” aukcija sa mnoštvom zanimljivih aukcijskih predmeta kao što je najnoviji model sata Maison Gerald Charles u ograničenoj seriji od 252 komada koji je predstavljen u jedinstvenoj i ekskluzivnoj verziji sa gravurom “Make a WISH – 21 novembre 2019” na poleđini.

HVALA MILANO!

Photo bi Orazio-a Truglio-a