Vesti

Malteški red izražava duboko saučešće povodom ubistva 35-godišnjeg karabinijera, Marija Čerčela Rege

26/07/2019

Rim, 26.jul


Malteški red izražava duboko saučešće povodom ubistva 35-godišnjeg karabinijera, Marija Čerčela Rege, koje se dogodilo u noći između 25. i 26.jula u oblasti Prati u Rimu. Zamenik brigadira je od 2009. godine volontirao za rimsku delegaciju Malteškog reda, redovno distribuirao obroke beskućnicima i nesrećnim ljudima na železničkim stanicama Termini i Tiburtina. Godine 2013. odlikovan je ordenom Merito Melitense za predan i strastven rad.


“Uvek je bio uključen u programe pružanja pomoći koji su organizovani dva puta nedeljno u večernjim satima u problematičnim rimskim područjima Kapitoline kao što su glavne železničke stanice gde se načešće nalaze marginalizovane osobe kojima je pomoć potrebna”, navodi se u obrazloženju za dodelu Medalje bronzanih mačeva od tadašnjeg Velikog Priora RIma, a današnjeg Velikog Majstora fra Djakoma dela Tore del Tempio di Sangvineta.


“Ovo je veliki gubitak za celu zajednicu. Izgubili smo velikodušnog, odanog čoveka sa dubokim osećajem odgovornosti. Malteški red pridružuje se porodici Marija Čerčela Rege i osuđuje ovaj brutalni čin nasilja” – izjavio je Veliki Majstor.
Mario Čerčelo Rega je učestvovao i u hodočašćima u Lurd i Loreto, zajedno sa svojom suprugom, koja je takođe volonter Reda, posvećena brizi za bolesne.