Vesti

Manastir u Izvoru, „Make a WISH“: ambulantno vozilo.

19/07/2016

Komo – Beograd, jul 2016.

Jedna od najvažnijih želja doma za devojke sa mentalnim invaliditetom manastira Srpske pravoslavne crkve „Sveta Petka“, u selu Izvor, je želja za sopstvenim ambulantnim vozilom.
Vanredne situacije, sa bolnicom na udaljenosti od 30 kilometara i opremljenom sa samo jednim ambulantnim vozilom, su previše puta dovele u opasnost devojke smeštene u ovom centru kojim rukovode, sa neumornom odlučnošću i ljubavlju, Mati Glikerija i 20 pravoslavnih monahinja.
20160718_124324Zahvaljujući velikodušnosti donatora iz Kneževine Monako, koji blisko sarađuje sa Ambasadom u Beogradu , poklonjeno je ambulantno vozilo u odličnom stanju, zajedno sa potrebnom opremom za prvu pomoć i novih instalacija za kiseonik.
U nedelju, 17. jula naš pouzdani „vozač“ Alesandro Zoki je stigao u Srbiju i u ponedeljak 18. – u dvorištu ispred Ambasade Suverenog Malteškog Reda u Beogradu – isporučeno je ambulantno vozilo Mati Glikeriji i njenim saradnicima.
Nakon završetka carinskih procedura i procedura registracije, u septembru, ambulantno vozilo će biti spremno za zvaničnu isporuku zajedno sa velikom količinom medicinske opreme od strane CISOM dobrovoljaca iz Koma.