Vesti

MEĐUNARODNI STRATEGIJSKI SUSRET

21/02/2014

Rodos, 12. – 17. februar

„Naša istrajna i odana pomoć onima kojima pate izdržava uprkos vremenu i verujem da će nastaviti da služi kroz vekove pred nama .“

Fra Metju Festing (Fra’ Matthew Festing) , Nj.V. Em. Vojvoda i Veliki Majstor Suverenog Vojnog Viteškog i Bolničkog Reda Svetoga Jovana od Jerusalima, Rodosa i Malte.

 

 

 

 

Preko 350 učesnika iz celog sveta

Strateški Međunarodni Seminar Suverenog Malteškog reda održan je od 12. do 17. februara 2014. Petogodišnja konferencija okupila je Vladu reda, predstavnike nacionalnih udruženja , Ambasadore, diplomate , članove Reda i direktore dobrotvornih organizacija u vezi budućih strategija i izazova. Nakon Malte u 2004. i Venecije u 2009., ove godine mesto održavanja sastanka je bio Rodos , veoma značajan u istoriji Reda kao sedište Velikog Majstora i vlade za više od 200 godina, od 1310. do 1523.

Podeljeni u 15 “ radnih grupa „, oko 350 učesnika je razgovaralo o misiji reda kao Suvereni entitet, po prioritetima pape Franja, i selekciji i obuki novih članova i volontera. Ostale teme su obuhvatale kulturni identitet Reda , svoju misiju da pomogne marginalizovanim i isključenim iz društva sa stalnim fokusom na mlade, kao što je Veliki Majstor Fra Metju Festing podsetio u svom uvodnom govoru . “ Mi smo na prekretnici u našoj istoriji; moramo spojiti našu istorijsku misiju sa potrebama savremenog sveta „, rekao je Veliki Majstor, izražavajući nadu za sve većem uključivanju mladih u životu reda.