Vesti

Medicinski aparat za Instituciju Sveta Petka u Izvoru

08/02/2018

8. februar 2018, Sveta Petka,

Centar za žene sa mentalnim poteškoćama u Izvoru. U januaru je iz direkcije Centra pristiglo u Ambasadu u Beogradu obaveštenje o njihovoj „ŽELJI“, urgentnoj i veoma potrebnoj: koncentrator kiseonika koji je neophodan za bolje lečenje 92 ženske osobe a koji je nedostajao među medicinskim aparatima u ovom Centru koji s ljubavlju vode pravoslavne sestre.

Mati Glikerija ( s leve strane ) sačekala je i zahvalila se Ambasadoru Albertu di Luki za "ŽELJU" koju im je danas isporučio
Mati Glikerija ( s leve strane ) sačekala je i zahvalila se Ambasadoru Albertu di Luki za „ŽELJU“ koju im je danas isporučio

Projekat „Make a WISH to the Order of Malta 2018“ – u svojoj četvrtoj godini – prvenstveno je usmeren na pružanju pomoći mladim pacijentima koji čekaju na hirurške operacije ali ne zaboravlja da vodi računa i o zdravlju devojaka sa ozbiljnim problemima, kao što su korisnice Centra Sveta Petka kojima je neophodna posebna i konstantna podrška.

Još jednom, iz Kneževine Monako, stigla je „pažnja“ koja je omogućila brzu nabavku i isporuku aparata za manje od 20 dana od primitka „ŽELJE“.

Pogled iz manastira, institucija u kojoj su smeštene 92 devojke
Pogled iz manastira, institucija u kojoj su smeštene 92 devojke
Mali ali očaravajući manastir iz XIV veka
Mali ali očaravajući manastir iz XIV veka