Vesti

Napredujemo sa “Make a WISH” projektom

13/12/2018

Beograd, 13. decembar

Ponekad se dogodi da u ambasadu pristigne pismo sa “ŽELJOM” koja je ujedno i rođendanski poklon. Upravo taj slučaj se desio prošlog meseca kad smo primili pismo za projekat “Make a WISH to the Order of Malta” od Marije P, sedamnaestogodišnje devojke iz Valjeva, grada u zapadnoj Srbiji, baš negde oko njenog rodjendana, 14. novembra.
Marija nam je ispričala kako je veoma zabrinuta za zdravlje svoje mame koja boluje od teške opstrukcije pluća. Bio im je potreban novac za specijalan skener pluća koji bi omogućio preciznu dijagnostiku. Snimanje takvom vrstom skenera, s obzirom na hitnost i ozbiljnost stanja njene majke, dostupno je u manjim gradovima samo u privatnim bolnicama.

I tako je Marija uzela papir i olovku i napisala pismo ambasadi Malteškog reda u Beogradu i humanitarnoj komisiji koja je pregledala medicinsku dokumentaciju i dala pozitivno mišljenje uz srdačne želje Mariji i mami za ozdravljenjem.

Prenosimo pismo u celosti:

AMBASADA SUVERENOG
MALTESKOG REDA

HUMANITARNOJ KOMISIJI

KRUNSKA 23a
11000 BEOGRAD

Poštovani,

Procitala Sam na vašem sajtu za program MAKE A WISH pa Vas molim za pomoć. Zovem se Marija P, rodjena 14.11.2001. i živim sama sa majkom Snežanom P. u Valjevu. Ona je teško obolela od hronične obstruktivne bolesti pluća HOBP najtežeg stepena. Ima velikih problema sa tahikadrijom, gubi na kilaži i ima digestivne probleme. Toliko je malaksala da ne može ni na roditeljski sastanak da mi ode. Mnogo se brinem za nju. Mama se bori da meni omogući budućnost i meni je mnogo teško kada je gledam takvu.

U nadi da ćete nam pomoći i obezbediti deo troškova njenog lečenja,
Sa zahvalnošću,

Marija P.
14000 Valjevo