Vesti

Nastavlja se “Make a WISH” 2016…

16/04/2016

Sremčica, april

Glavna izmena 2016. izdanja projekta „Make a WISH to the Sovereign Order of Malta“ je da se pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija, čim mogućnosti to dozvoljavaju, bez čekanja na završnu svečanost uručenja želja.
Prikupljena pisma od strane Ambasade dese i mladih smeštenih u centrima Sremčica i Izvor su odmah privukla pažnju donatora spremnih da pružaju pomoć. Posle isporuke odeće, zahvaljujući velikodušnoj italijanskoj kompanije ORIGINAL MARINES, bio je red na jednog velikodušnog donatora iz Kneževine Monako koji je tokom svoje posete ustanove Sremčica, zajedno sa Ambasadorom di Luka, naišao na jednu zanimljivu želju. Iako su korisnici  ustanove jako dobro zbrinuti u svakom smislu, dečiji zahtev da se nabave nove mašine za brže pranje i sušenje veša se smatra kao prioritet pogotovo tokom Balkanskih hladnih zima.
Među narednim pismima sa željama koje će se ubrzo uzeti u obzir su ona vezana za medicinsku opremu za dom za decu i mlade ometene u razvoju manastira srpske pravoslavne crkve Svete Petke Izvorske.