Vesti

Ostanite deca i nastavite da sanjate: mi ćemo biti uz vas!

21/12/2020

Beograd, Božić 2020

„Poželi ŽELJU Suverenom Malteškom redu“ nastavlja svoje angažovanje

i prikuplja dečije želje čak i u vreme Covid-a 19.

Ambasada Suverenog Malteškog reda u Beogradu želi da se pridruži kraljevskoj porodici  Karađorđević u zajedničkoj nameri da zasladi ovaj praznik deci koja borave u domovima za decu bez roditeljskog staranja.

Kraljevska porodica Karađorđević svake godine u Belom dvoru organizuje tradicionalni božićni prijem za decu bez roditelja iz cele Srbije. Međutim, zbog epidemije koja ne jenjava, nije bilo moguće organizovati tradicionalni prijem te ćemo mislima dopreti  do dece kako se ne bi osećala napuštena.

Projekat „Poželi želju“ pokrenut je nakon tragične poplave koja je zadesila Srbiju 2014. godine, zajedno sa NJ.K.V. prestolonaslednikom Aleksandrom II Karađorđevićem sa namerom da se pomogne unesrećenoj deci koja žive u područjima najviše pogođenim poplavama u Srbiji. NJ.K.V. prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević – pokrovitelj projekta u Srbiji „Poželi želju“ 2015. godine – i ambasador di Luka (obojica su članovi Suverenog Malteškog reda) pokrenuli su brojne inicijative, uključujući i dobrotvornu večeru u Kneževini Monako.