Vesti

Pomoć za decu sa dijabetesom

02/10/2014

Beograd, 30. septembar 2014

U prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, Ambasador Alberto di Luka je primio, u Ambasadi Suverenog Malteškog reda u Beogradu, Borka Marinkovića , predsednika Udruženja protiv dečijeg dijabetesa iz Kragujevca.

Nakon razornih poplava koje su pogodile Srbiju, mnogi oboleli od dijabetesa, a pogotovu deca, su se našli u ozbiljnim teškoćama zbog nedostatka medicinskih zaliha.

Predsednik Marinković opisao je inicijative udruženja, i posebno je pričao o projektu pod nazivom „sportom protiv dijabetesa”. Udruženje se suočava i dalje  sa mnogim teškoćama nakon poplava. Ambasador di Luka se upoznao sa postavljenim organizacionim aranžmanima da se nadoknadi nedostatak medicinskog materijala, aparata, traka, lanceta, iglica, inslunine kao i orlanih medikamenata i distribuiše pogođenim područjima.

Tokom sastanka, razni projekti su bili razmotreni za predstojeći 14. Novembar, Dan Protiv Dijabetesa, i mogući oblici saradnje će biti realizovani uz podršku italijanskih ili francuskih dobrotvoraca.

Prva konkretna pomoći Udruženju, za kupovinu „Medicinskih Kitova“ hitno potrebnim, biće moguća zahvaljujući prikupljenim sredstvima tokom dobrotvornog događaja organizovan u Milanu , prošlog juna, u saradnji sa Meritalia, Zepter International i  Ambasade Suverenog Malteškog reda u Srbiji.

Leave a Comment