Vesti

“POŽELI ŽELJU”

10/09/2020

Manastir u Izvoru, septembar 2020

Proteklih dana ponovo smo posetili Centar u Izvoru pri manastiru Sveta Petka. Sa nama su ovoga puta  bili starešina LDS-a Borivoje Borac sa četvoro mladih misionara i volontera čime smo obeležili ostvarenje ŽELJA pristiglih u ambasadu krajem januara a koje su mesecima ostale blokirane zbog poteškoća izazvanih Kovidom.

Želje su nam uputile pravoslavne monahinje koje vode brigu o Centru. O ovome smo razgovarali sa našim prijateljima iz LDS Charities koji su sa velikim zadovoljstvom izrazili interesovanje za zajednički projekat.

Želje monahinja bile su povezane sa potrebom za novom električnom pećnicom, 2 komada kolica za odlaganje veša, parnom peglom sa sklopivom daskom za peglanje, frižiderom za lekove, inhalatorom kao i sanitetskim materijalom među kojima su alkohol, dezinfekciona sredstva, rukavice i vitamini za štićenice.

Kao što smo napomenuli, pandemija Kovid-19 je usporila realizaciju i isporuku navedene robe. Ovoga puta morali smo da tražimo odobrenje Vlade za posetu Centru pa su tako samo Direktor projekta Make a WISH, prof. Nenad Prokić i Starešina Borivoje Borac mogli da pristupe uz sve mere predostrožnosti i fizičke distance.

Menadžer projekta  “Make a WISH to the Order of Malta” zajedno sa starešinom Borivojem Borcem iz LDS Charities na dan isporuke ŽELjE Centru Sv.Petka o kojem vode brigu pravoslavne monahinje.All-focus

Međutim, ono što nam uvek ostaje “blisko” jeste odnos između Centra i ambasade Suverenog Malteškog reda  u Srbiji koji se simbolično ogleda gestom štićenica koje su se okupile na balkonu zgrade da izraze svoju radost nekom vrstom plesa uz mahanje rukama.