Vesti

Projekat Make a WISH

19/01/2017

Beograd, 17. januar 2017.

Posle uspešnog susreta Velikog Bolničara Suverenog Malteškog reda, Nj.E. princa Dominika de la Rošfuko Montbela i ministra zdravlja  Zlatibora Lončara, održanog u Beogradu 18.decembra 2016.godine – danas je održan i prvi operativni sastanak na kojem su se susreli Državni sekretar Ministarstva zdravlja, prof. dr. Vladimir Djukić s jedne strane,ambasador Suverenog Malteškog reda u Republici Srbiji Alberto di Luka i menadžer projekta profesor Nenad Prokić s druge strane – sa ciljem da definišu modalitete i programske detalje projekta Make a WISH to the Sovereign Order of Malta 2017.

Posle značajnih rezultata postignutih u toku 2015. i 2016.godine, ove godine projekat Make WISH podrazumeva da se težim medicinskim slučajevima koji ne mogu biti rešeni u zemlji u državnim institucijama zbog dugačkih lista čekanja omoguće operacije u privatnim bolnicama uz finansijsku podršku Ambasade Suverenog Malteškog reda. O ostalim slučajevima pobrinuće se tim medjunarodnih lekara koji će po potrebi biti upućeni u Beograd, gde će intervenisati ili po potrebi pružati pomoć komplikovanijim slučajevima i u centrima u inostranstvu.

U toku susreta, kojeg su obeležili velika prijateljska saradnja i istaknuti bilateralni odnosi izmedju Suverenog Malteškog reda i Srbije, razgovori su vodjeni na temu vrednovanja prioriteta brojnih bolesti i diskusija o neophodnom vremenu od momenta pristigle medicinske dokumentacije na adresu ambasade do dolaska pojedinog hirurga u Srbiju.

Detalje projekta “Make a WISH” možete videti odlaskom na “Pravilnik 2017”.