Vesti

Prva faza “Make a WISH 2017” projekta

13/02/2017

Beograd, 10. februar 2017

Prvom fazom projekta “ Poželi želju Malteškom redu” želimo da upoznamo zainteresovane roditelje i njihove porodice sa sadržajem ovog novog i važnog projekta Ambasade Suverenog Malteškog reda u Republici Srbiji.
“Make a WISH”, u svom trećem izdanju – 2017.godini, podrazumeva da roditelji i lekarsko osoblje dece ispod 18 godina – kojima su dijagnostifikovana komplikovanija obolenja i kojima su potrebne hirurške intervencije za koja su nužni retka znanja i veštine – mogu da pošalju obaveštenja Ambasadi Malteškog reda u Beogradu o posebnim situacijama i potrebama.

Asistent za medjunarodna pitanja dr. Zoran Mihailović (u kabinetu Ministra zdravlja NJ.E. Zlatibora Lončara )
Asistent za medjunarodna pitanja dr. Zoran Mihailović (u kabinetu Ministra zdravlja NJ.E. Zlatibora Lončara )

Na taj način će komplikovanijim medicinskim slučajevima, koji ne mogu biti podvrgnuti medicinskim zahvatima u dogledno vreme, pružiti pomoć tim medjunarodnih hirurga koji cenamenski doći u Beograd u organizaciji Ambasade Malteškog reda. Sve pomenute potrebe bi trebalo da budu iznesene u pisanoj formi ambasadi Malteškog reda u Beogradu, sa kompletnom dokumentacijom i detaljno opisanom bolešću, i potpisanim protokolom od strane medicinskog osoblja nadležnim za svaki poseban slučaj (Po mogućnosti na engleskom jeziku).
Državni javni servis RTS, sa novinarkom Jelenom Petrović, obavio je intervju u Ambasadi Malteškog reda sa ambasadorom Alberto di Lukom, Asistentom za medjunarodna pitanja dr. Zoranom Mihailovićem (u kabinetu Ministra zdravlja NJ.E. Zlatibora Lončara ) i Direktorom projekta “Make a Wish 2017” profesorom Nenadom Prokićem, koji su detaljno prezentovali ovaj projekat.

Direktor projekta Nenad Prokić ''Make a WISH'' u toku intervjua u ambasadi sa novinarkom Jelenom Petrović sa Javnog servisa RTS
Direktor projekta Nenad Prokić “Make a WISH“ u toku intervjua u ambasadi sa novinarkom Jelenom Petrović sa Javnog servisa RTS

Dr. Mihailović je izrazio zahvalost Vlade Srbije ambasadi Malteškog reda za ovu inicijativu, kao i za brojne aktivnosti humanitarnog, bolničkog i socijalnog karaktera, koje su realizovane u zemlji u poslednjih sedam godina. Sve dosadašnje inicijative razvijene u Srbiji, Ambasador Alberto di Luka stavio je u okvir širokog konteksta hiljadugodišnje misije Malteškog reda koji je danas aktivan u 120 zemalja na svim kontinentima.

Na slici gore:Ambasador Alberto di Luka na Državnom javnom servisu RTS u toku predstavljanja projekta “Make a WISH“