Vesti

Spešno završena poslednja akcija „Make a WISH 2018“

31/12/2018

Niš, decembar

Poslednje pismo u okviru projekta “ Make a WISH to the Order of Malta” pristiglo je upravo na vreme za poslednju odluku komisije da ga „prihvati“ kao jedan izuzetak od Pravilnika „Make a WISH“ koji podrazumeva pomoć namenjenu mladoj populaciji u Srbiji. Naime, pismo koje je stiglo u ambasadu uputila nam je 85-godišnja gospođa. Odluka je bila u skladu naših planova za 2019. godinu koji će omogućiti ne samo mladima da učestvuju u Make a WISH projektu već i starijim osobama ili onima koji imaju specifične i ozbiljne životne i zdravstvene potrebe.

Dakle, odlučeno je da pomerimo za ranije novi pravilnik za 2019. godinu i tako je krajem ove godine gđa C. G. uspešno operisana od genitalnog karcinoma uprkos rizicima, od strane vrsnih hirurga Opšte bolnice „Sava Surgery“ iz Niša. Operacija je bila vrlo delikatna i kompleksna. Tim iskusnih hirurga odlično je obavio posao i pacijentkinja se uspešno oporavlja.

Zahvaljujemo se kompaniji „ManPower Group Serbia“ koja nam je ponudila značajnu ekonomsku podršku (http://www.manpower.rs/en/) a posebno direktoru g. Aleksandru Hangimani koji je pored priznatih sjajnih menadžerskih veština ( proglašen za „Mladog menadžera godine 2016“ u Srbiji: https://www.serbianmonitor.com/giovane-manager-2016-manpower-serbia/ ) pokazao da je čovek velikog srca i dobre duše.

Ovom akcijom završavamo 2018. godinu tokom koje smo pružili podršku velikom broju dece kojima je potrebna nega i asistencija kao i pomoć u njihovim teškim životima, uvek inspirisani našom „Polarnom zvezdom“: Tuitio fidei et obsequium pauperum (Odbrana vere i pomoć siromašnima).

Pozdravljamo sve učesnike edicije “Make a WISH to the Order of Malta 2019”: naše dragocene saradnike ambasade, volontere i velikodušne donatore – iz Beograda, Milana, Monaka, Sent Pol de Vans-a – i šaljemo srdačne čestitke za Novu 2019 punu novih i sve brojnijih humanitarnih i socijalnih aktivnosti koje sprovodimo pod zastavom Suverenog Malteškog reda.

Svima čestitamo Novu godinu i nastupajući pravoslavni Božić!