Vesti

Sporazum o humanitarnoj saradnji između Suverenog Malteškog reda i Republike Srbije potpisan Beogradu

12/12/2013

Beograd , 11. decembar , 2013

U istorijskoj Palati Srbije , sedište Vlade Republike Srbije i najvažnijih ministarstava , danas je potpisan Sporazum o saradnji u oblasti humanitarne pomoći između Suverenog Malteškog reda i Republike Srbije.

Za Vladu Srbije,sporazum je potpisao Ministar Zdravlja , NJ.E. Slavica Đukić Dejanović a za Malteški red, Ambasador u Republici Srbiji, Alberto di Luka .

Tokom srdačnog susreta između ove dve delegacije, koji je prethodio ceremoniji potpisivanja, mnoga pitanja su bila razmatrana o daljem razvoju i odličnim bilateralnim odnosima.

Ambasador di Luka, upoznao je ministra Đukić Dejanović sa socijalnim i zdravstvenim inicijativama već realizovanim, i sa onim planiranim u budućnosti; zajedno sa prvim savetnikom Ambasade gospodinom Buora koji koordinira različite bolničke i zdravstvene inicijative koje promoviše Ambasada Suverenog reda u Beogradu – za novu 2014. godinu posvećenoj snabdevanju savremenom i medicinskom opremom za kolaborativni projekat u istraživanju i lečenju makulopatije, sa posebnom pažnjom na decu pogođenom ovom ozbiljnom i iscrpljujućom bolešću.

Takođe , kao deo saradnje za negu i lečenje bolesti koje ugrožavaju decu, Ambasador di Luka obavestio je Ministra Đukić Dejanović o donaciji koju će Ambasada Reda pokloniti za Božić mladim pacijentima na Onkologiji u Beogradu.