Vesti

SREĆAN BOŽIĆ

24/12/2015

24. decembar

Najlepše želje za 25. decembar svim katoličkim hrišćanima, za 7. januar svim pravoslavnim hrišćanima, najlepše želje svima, svakog porekla, verske i političke opredeljenosti!
Najbolje želje naročito deci, starijima i onima koji pate i trpe moralne i materijalne teškoće u životu, u zdravlju i ljudskom dostojanstvu.
Posebna želja, od srca, svima koji su doprineli uspehu projekta Make a WISH to the Sovereign Order of Malta: organizatorima dobrotvorne večere održane u Monte Karlu, Nj.K.V. princu Mihailu od Jugoslavije, Flavio Briatore i Luca Marzocco; Pokrovitelju projekta, NJ.K.V. Prestolonasledniku Aleksandaru II i njegovoj suprugi NJ.K.V. Princezi Katarini; velikodušnosti Ministarstva inostranih poslova Republike Kine (Tajvan) i Generali Osiguranja Srbija.
Posebna misao, sa najlepšim željama i puno zahvalnosti, Nj.E. Velikom Kancelaru Suverenog Malteškog Reda, Albrecht von Boeselager, koji je podržao projekat; i za kraj – samo zato što je najnovije i najprestižnije svedočanstvo uvažavanja naše inicijative – Nj.V.E. Princu i Velikom Majstoru Malteškog Reda, Fra’ Matthew Festing, koji je imao senzibilitet da podseti na projekat „Make a WISH“, u organizaciji naše Ambasade, u svom govoru, 5. novembra u Taipeiu, tokom počasne diplome na Katoličkom Univerzitetu „Fu Jen“ u Tajvanu.

"...Malte France to be expanded. And again, your country support of our "Make a wish" initiative, helped us to address the needs of Serbian children and adolescents living in areas struck by violent floods in 2014. We greatly appreciate you support which enables important work to continue."