Vesti

Stižu pisma sa željama  “Make a WISH”. A prva želja je već „isporučena“!

04/04/2016

Sremčica, april 2016.

Od 15. marta dečaci i devojčice smešteni u domovima i centrima za mlade sa mentalnim i fizičkim invaliditetom iz Sremčice i Izvora- u Srbiji – počeli su da šalju pisma sa njihovim željama Ambasadi Suverenog Malteškog Reda u Beogradu, po pravilima projekta „Make a WISH to the Sovereign Order of Malta“ za 2016.

Nova odeća, predmet jednog od prvih "Make a WISH" pisama poslato Ambasadi u Beogradu, i brzo dostavljena ustanovi Sremčica zahvaljujući velikodušnosti italijanske kompanije Original Marines (www.originalmarines.com).
Nova odeća, predmet jednog od prvih „Make a WISH“ pisama poslato Ambasadi u Beogradu, i brzo dostavljena ustanovi Sremčica zahvaljujući velikodušnosti italijanske kompanije Original Marines (www.originalmarines.com).

Ambasada je primila puno pisama dece, od kojih nekoliko traži novu i kvalitetniju garderobu, medicinsku opremu (2 pokretna EKG aparata i 1 aparat za merenje šećera u krvi); grupa dece je tražila mini-bus koji bi im omogućio kretanje (ka školi kao i na predstave ili utakmice, da ne budu uvek prisiljeni da ostanu unutar jedne zgrade); neka su tražila da im se renoviraju kupatila (trenutno u veoma lošem stanju), negovateljice dece su tražile nove mašine za pranje i sušenje veša kako bi poboljšali već dobar nivo higijene; i još mnogo toga.
Zahvaljujući velikodušnosti braće Antonio i Franćesko di Vinćenco, vlasnicima italijanske kompanije – Original Marines (www.originalmarines.com) – prva  ŽELJA, u rekordnom roku, je već dostavljena ustanovi Sremčica. Velika količina fabrički nove odeće- donji veš, pidžame, majice, itd – je pristigla iz Italije i isporučena tokom početka aprila.
Mališani ustanove, zajedno sa direktorkom Aleksandrom Trifković, su izrazili veliku zahvalnost Ambasadi Suverenog Malteškog Reda i velikodušnim donatorima.

Direktorka ustanove Aleksandra Trifković dok daje izjavu za PINK TV, našim medijskim partnerom takođe za 2016. izdanje  “Make a WISH to the Sovereign Order of Malta”.
Direktorka ustanove Aleksandra Trifković dok daje izjavu za PINK TV, našim medijskim partnerom takođe za 2016. izdanje “Make a WISH to the Sovereign Order of Malta”.
Prelep crtež devojčice, kao „naslovnica“ pisma za „Make a WISH“
Prelep crtež devojčice, kao „naslovnica“ pisma za „Make a WISH“