Vesti

"Topli obrok za hladne zimske dane"

08/03/2016

Beograd, 7. mart

Ove godine, Ambasada Suverenog Malteškog Reda u Republici Srbiji želi da pruža još više pažnje deci, posebno siročadi i bolesnima.
Iz tog razloga Ambasador Alberto di Luka i prvi savetnik Karlo Buora su danas obišli „Prihvatilište za decu“ Beograda da čuju direktno od dece i njegove direktorke Danijele Stojković, kako napreduje inicijativa „Topli obrok za hladne zimske dane „.
Ambasada je odlučila da podrži, tokom zime 2015/2016, ovu ustanovu, operativnu već 57 godina u Beogradu, koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice.
Ogromne ljudske tragedije koje bolno ujedinjuju mnoge zemlje u našoj „civilizovanoj“ Evropi.
Zajedno sa rukovodiocima Prihvatilišta razmotrila se mogućnost velike pošiljke hrane i odeće od strane Ambasade Malteškog Reda iz supermarketa Esselunga iz Italije.
Na žalost, rigidna i komplikovana birokratska pravila, prošlo iskustvo, pa čak i kombinacija komplikovanih uslova za rad stranih donatora, stvaraju poteškoće za realizaciju ove važne i korisne akcije za decu.
Sledeće nedelje direktorka Prihvatilišta, zajedno sa rukovodiocem Ambasade, sastaće se sa opštinskim vlastima u pokušaju da daju očekivani pozitivan ishod važnoj donaciji.