Vesti

„Topli obrok za hladne zimske dane”

15/03/2023

Sada je to već godišnja tradicija. U novogodišnjoj noći u Sen Pol de Vensu u Francuskoj, naši prijatelji Luiđi i Ulrike proslavljaju dolazak Nove godine sa svojim gostima, ali i žele da se svi  zajedno sete onih kojima je pomoć veoma potrebna. A zahvaljujući malom koncertu poznate umetnice, sopranistkinje Kler Kulen, ovo veče je postalo prilika da podržimo naš projekat „Topli obrok za hladne zimske dane“.
Još jednom smo odlučili da damo podršku Prihvatilištu za decu, koje je u februaru u Beogradu obeležilo 65 godina rada. U dogovoru sa direktorkom, gospođom Danijelom Stajković, osmislili smo projekat koji bi omogućio stručno usavršavanje mladih štićenika Prihvatilišta. Učenjem veština u određenim zanatima oni će lakše naći posao kao odrasle osobe kada napuste Zavod. Nakon što smo primili zahtev u ambasadu, odlučili smo da Prihvatilištu obezbedimo opremu potrebnu za:
– obuku za frizere
– obuku za krojačku radionicu
– obuku za grnčarsku radionicu
– sublimaciono štampanje
Deca iz Prihvatilišta su veoma oduševljena ovom idejom i zahvalili su se ambasadoru Albertu di Luki kao i Luiđiju i Ulrike.