Vesti

U Nišu i Podgorici proslave Pravoslavne Crkve 1700. godišnjice Milanskog edikta

09/10/2013

U prisustvu najviših državnih i verskih predstavnika Srbije i Crne Gore , održane su  od 4. do 8. oktobra u Nišu , rodnom mestu cara Konstantina , i Podgorici , glavnom gradu Crne Gore , svečane proslave u organizaciji Srpske i Crnogorske pravoslavne Crkve u znak sećanja na 1700. godišnjici Milanskog edikta . Veliki majstor Suverenog Malteškog reda , Fra ' Metju Festing , na poziv patrijarha Srpskog  pravoslavne crkve, Nj. Sv. g.dina  Irineja , sprečen  da prisustvuje zbog zvanične  posete u  inostranstvu , odredio je Ambasadora  Suverenog reda u Beogradu , g-dina Alberto di Luka , da ga zastupa .

U Beogradu, Nišu i Podgorici proslave Pravoslavne Crkve 1700. godišnjice Milanskog edikta

U prisustvu najviših državnih i verskih predstavnika Srbije i Crne Gore , održane su od 4. do 8. oktobra u Beogradu, Nišu, rodnom mestu cara Konstantina, i Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, svečane proslave u organizaciji Srpske i Crnogorske pravoslavne Crkve u znak sećanja na 1700. godišnjici Milanskog edikta.

Veliki majstor Suverenog Malteškog reda, Fra ‘ Metju Festing, na poziv patrijarha Srpskog pravoslavne crkve, Nj. Sv. g.dina Irineja, sprečen da prisustvuje zbog zvanične posete u inostranstvu, odredio je Ambasadora Suverenog reda u Beogradu, g-dina Alberto di Luka, da ga zastupa.