Vesti

Veče praznične solidarnosti

18/12/2017

Sen Pol d‘Vans (Francuska), 17.decembar 2017.godine

I ove godine, sa približavanjem Božića, oseća se balkanska zima koja nas podseća na teškoće mnoge dece da dobiju adekvatan obrok.

Ambasada Suverenog Malteškog reda u Srbiji još jednom je osetila potrebu da pruži podršku Prihvatilištu za decu u Beogradu – kroz projekat „Topli obrok za hladne dane“. I kao što su ambasador Alberto di Luka i prof. Nenad Prokić obećali u novembru direktorki Centra, gđi Danijeli Stajković, ova zima će biti manje „hladna“ za mnogu decu.

Prihvatilište za decu već 59 godina pruža pomoć deci iz cele Srbije kojima je ona zaista neophodna. To su deca između 7 i 18 godina, često žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, u nekim slučajevima čak i žrtve trgovine ljudima, deca bez porodice i doma.

 

Gosti su tokom večeri uživali u izvođenju priznatih umetnika Nine Karmon, očaravajuće violinistkinje iz Nemačke i Denisa Omerovića, izvanrednog gitariste iz Sarajeva.
Gosti su tokom večeri uživali u izvođenju priznatih umetnika Nine Karmon, očaravajuće violinistkinje iz Nemačke i Denisa Omerovića, izvanrednog gitariste iz Sarajeva.

U cilju podrške ovog dobrotvornog projekta, i ove godine su supružnici Ruđeri organizovali – ovog puta u Sen Pol d‘Vansu u Francuskoj koktel – koncert – večeru, na kojoj je prisustvovalo mnoštvo prijatelja iz Francuske, Velike Britanije, Italije, Monaka, Nemačke i Švajcarske. Gosti su tokom večeri uživali u izvođenju priznatih umetnika Nine Karmon, očaravajuće violinistkinje iz Nemačke i Denisa Omerovića, izvanrednog gitariste iz Sarajeva.

Zahvaljujući velikodušnosti prisutnih – bili tu stvarno ili virtuelno – moći ćemo da pružamo pomoć Prihvatilištu do proleća 2018.godine.