Vesti

Velika radost u Izvoru za dolazak ambulantnog vozila

14/10/2016

Izvor, 14. oktobar

U tako prelepom ambijentu manastira iz 14. veka, može samo da se pruža ljubav i besprekorna posvećenost devojkama sa invaliditetom smeštenim u centru Izvor manastira Srpske Pravoslavne Crkve, Svete Petke Izvosrke, kojom rukovodi Mati Glikerija i dvadeset časnih sestara.

S leve strane, direktor projekta "Make a WISH" Prof. dr Nenad Prokić, sekretar Ambasade Luka Marzocco, direktorka Biljana Milenović – Stojanović, Ambasador Alberto di Luka, Mati Glikerija i prvi sekretar Giorgio Giuliano
S leve strane, direktor projekta „Make a WISH“ Prof. dr Nenad Prokić, sekretar Ambasade Luka Marzocco, direktorka Biljana Milenović – Stojanović, Ambasador Alberto di Luka, Mati Glikerija i prvi sekretar Giorgio Giuliano

Zdravstveni uslovi devojaka smeštenih u centru zahtevaju hitnu intervenciju za najmanji problem. Zato imati sopstveno ambulantno vozilo – i ne morati se oslajnati na najbližu bolnicu, udaljenu 30 kilometara – je neophodno.
Jedna od prvih želja Mati Glikerije je upravo bila ta za ambulantno vozilo. U okviru male ceremonije pune emocija i bratskog prijateljstva, dugo očekivano vozilo, isporučeno je Mati Glikeriji i direktorki centra za socijalni rad Paraćin, pravo na praznik Svete Petke, od strane Ambasadora Alberta di Luke, zajedno sa sekretarom Ambasada Luca Marzocco, i direktorom projekta „Make a WISH to the Sovereign Order of Malta” , prof Nenad Prokić, u prisustvu lokalnih vlasti.

20160718_123702-1