Vesti

ZAVRŠENA PRVA FAZA PROJEKTA “MAKE A WISH”

30/03/2015

Beograd, 30. mart

Završava se danas prva faza projekta „Make a WISH to the Sovereign Order of Malta“, u kojoj su deca osnovnih škola iz poplavljenih područja slala pisma sa svojim željama Ambasadi Malteškog Reda u Beogradu.

Stiglo je više od 3000 pisama, od najraznovrsnijih i originalnih zahteva, do onih posebno dirljivih i onih tipičnih za decu uzrasta između 5 i 13 godina. Sada počinje druga faza za Ambasadu i za članove komisije- Pokrovitelj projekta Nj.K.V. Princ Aleksandar Karađorđević́; Nj.E. Mons. Stanislav Hočevar , Beogradski Nadbiskup; Dr Andrea Simoncelli , predsednik Generali osiguranja ; Prof. Nenad Prokić , menadžer projekta – „Make a Wish to the Order“; Dr prof Aleksandra Aranđelović́, direktor KBC Zvezdara; Prvi savetnik Ambasade dr Carlo Buora i Ambasador Alberto di Luka, predsednik Komisije – analiza i razvrstanje želja kao i prikupljanje sredstava za ostvarenje što većeg broja želja.

Tim povodom vredno je napomenuti potvrdu važne dobrotvorne manifestacije, posvećene projektu „Make a WISH“, koja će se održati 19. juna u Monako. Značajan događaj u prisustvu poznatih umetnika – Umberto Tozzi, Ivana Spagna, Leroy Gomez iz Santa Esmeralda, Eddy Jordan’s Band – i prestižnih sponzora – Dom Perignon, Bentley i Gaga.

I ovom prilikom, ukorenjenosti Reda, u preko 120 zemalja širom sveta, dokazale su da su od velikog značaja: Udruženje Malteškog Reda iz Monaka će biti pokrovitelj važnog događaja u potpunosti posvećen ostvarenju želja dece pogođenom prošlogodišnjim poplavama. Dodatna pomoć je već potvrđena i od strane struktura Reda iz Lombardije (Italija), od strane pojedinih članova, kao i od strane donatora iz drugih zemalja.

Leave a Comment