Vesti

Završen projekat “Topli obrok za hladne zimske dane”

24/05/2017

Beograd, 23.maj

Direktorka Centra Prihvatiliste za decu, gdja Danijela Stajković i neka od dece koja su korisnici ove dobro organizovane i efikasne socijalne institucije iz Beograda, srdačno je dočekala Ambasadora Alberta di Luku malom ceremonijom koja je označila završetak projekta “Topli obrok za hladne zimske dane”.

Prihvatilište za decu zbrinjava decu uzrasta od 7-18 godina, često žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja; žrtve trgovine ljudima; decu sa ulice i decu bez roditeljskog staranja; svakodnevne dramatične i teskobne tragedije koje na bolan nacin povezuju mnoge zemlje naše “civilizovane” Evrope.

Već tri godine Ambasada Suverenog Malteškog reda u Srbiji pruža pomoć Prihvatilištu za decu koje je za svojih 58 godina postojanja zbrinulo 80.000 dece. Velikodušna i znatna podrška gdje Ulrike Natus Ruggieri – koja je prošle zime organizovala dobrotvornu večeru u Milanu u kojoj su uzeli učešće prijatelji iz Italije, Francuske i Monaka – omogućili su nam da sakupimo sredstva za pružanje pomoći korisnicima centra do današnjih dana.

Direktorka i Ambasador su zajednicki izrazili nadu da će se i sledeće zime ostvariti uslovi za dobrotvornu večeru koja ce doprineti aktivnostima Centra.